Uyku Müzikleri ile Derin ve Sağlıklı Uykular

Sanatın en güçlü dallarından biri olan müzik; evde, yolda, işte, otobüste, sevindiğiniz, üzüldüğünüz, kızdığınız, eğlendiğiniz anlarda kısaca her yerde ve her duygu durumunda hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Hayatımızda bu denli öneme sahip müzik, bir yandan insan bedenini ve zihnini güçlendirirken bir yandan da bağışıklık sistemini düzenliyor.

Günümüzde, hayatın yoğun temposu içerisinde pek çok insan uyku problemleri ile baş etmeye çalışıyor. Peki, uyku müziklerinin sağlık ve uyku üzerinde olumlu etkileri olduğunu biliyor muydunuz?

Uyku müzikleri, sağladığı dinlendirici etki ile uyku hormonu üretimini tetikleyerek uyku problemlerinin ve bu problemlerden kaynaklı oluşan sağlık sorunlarının önüne geçmeye yardımcı oluyor.

Siz de uyku problemleri ile boğuşuyorsanız,

Müziğin sağlık ve uyku üzerindeki etkileri nelerdir?

Neden uyku müzikleri dinlemeliyiz?

Uyku problemlerinde müziğin olumlu etkileri nelerdir?

Uykuya geçişi kolaylaştıracak uyku müzikleri nasıl olmalıdır? gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.

Neden Uyku Müzikleri Dinlemeliyiz?

Uyku problemlerinde yatıştırıcı ve rahatlatıcı uyku müziklerinin olumlu etkileri;

  • Stresi ve endişeyi azaltır.
  • Düzenli ve doğru nefes almaya yardımcı olur.
  • Kalp atışlarını ve kan basıncını düzeltir.
  • Sakinlik ve dinginliği artırır.
  • Melatonin, seratonin ve oksitosin seviyesini artırır.
  • Kaslarda oluşan gerginliğin rahatlamasını sağlar.

Uykuya Dalmak İçin En Doğru Müzik Seçimini Nasıl Yaparım?

Müzik zevki kişiden kişiye değişir, bu nedenle müzik tercihlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli faktörlerden birisi sizin vücudunuzu ve zihninizi nasıl etkilediğidir. Ancak, uzmanlar kendinize ait bir liste oluştururken 60-80 BPM müzik vuruşunun yani ağır tempolu müziklerin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.

Yavaş vuruşlu ve sözsüz müzikleri tercih etmeniz uykuya geçişi kolaylaştırırken, klasik müzik ve piyano parçaları dinlendirici bir etki yaratacaktır. Sakinleştirici bir uyku ihtiyacı olanlar için ise dalga ve yağmur sesleri ideal bir tercih olacaktır.

Siz de kendi listenizi oluşturmak istiyorsanız, farklı müzik listelerini deneyerek uyku problemlerinizi ortadan kaldıracak ve rahatlamanızı sağlayacak seçeneklerden en uygun olanını seçebilirsiniz.

Boss Yatak ile Kendinizi Uykunun Eşsiz Konforuna Bırakın.

Bulutların üzerinde bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler için İşbir Yatak tarafından özel olarak geliştirilen Boss Yatak, uykuya dalmayı kolaylaştıran teknolojisi ile kuş tüyü yumuşaklığında bir uyku deneyimi sunuyor.

Boss Yatak, vücudun ergonomisine mükemmel bir şekilde uyum sağlayarak insan sağlığını olumsuz etkileyen uyku problemlerinin önüne geçiyor ve ideal uyku iklimi oluşturuyor.

Özel kesimi ile omuz bölgesinde yumuşaklık hissi oluşturarak, vücudun üst kısmında daha fazla rahatlama sağlıyor. Yüksek basın indirgeme özelliği ile eşsiz bir konfor sağlarken tüm yatış pozisyonlarını da destekliyor.

Özel yapısı ile omuz, kalça ve ayak bölgesinde farklı sertlikler yaratıyor. Omuz ve bacak bölgesinde daha yumuşak hissiyat sağlarken, kalça ve bel kısmında yaratılan sertlikle omurganın da desteklenmesi sağlanıyor.

16 Milyon Renk Seçeneğine Sahip Vestel Akıllı Uyku Işığınız ile Ruh Halinizi Yansıtacak Ambiyansı Seçebilirsiniz.

Bluetooth hoparlör özelliği sayesinde, cep telefonunuzdan seçtiğiniz müziği Vestel Akıllı Uyku Işığında dinleyerek kendinizi sağlıklı ve huzurlu bir uykunun kollarına bırakabilirsiniz.

Kırmızı ışık özelliği ile melatonin seviyenizi artırırken huzur veren ses programı ile de sakinleşerek kolayca uykuya dalmanıza yardımcı olur. 

Vestel VFit+ mobil uygulaması ile belirlediğiniz zamanda, kademeli olarak artan ışık ve müzik eşliğinde yeni bir güne güzel bir başlangıç yapmanız için de ideal bir seçenek sunar.

Ayrıca, el hareketler ile veya dokunarak ışığın rengini ve parlaklığını değiştirirken müzik kontrolünü rahatlıkla yapabilirsiniz. Işığını kişiselleştirmek isteyenler de, Vestel VFit+ mobil uygulaması ile ayarlarını kolaylıkla yapabilirler.

İyi bir uyku için Yatak Uzmanından Alınır.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir