Ortopedi ve Ergonomi Nedir?

Ortopedi nedir?

Çoğu insan; boyun, bel ve sırt ağrısı gibi sorunlarla sık sık karşı karşıya gelmektedir. Kelime anlamı ile düzgün ve sağlıklı vücut anlamına gelen ortopedi, insanların omurga ve kemiklere ilişkin rahatsızlıkları ve şekil bozuklukları ile ilgilenen bir bilim dalı olarak tanımlanır.

Ergonomi nedir?

Ergonomi, kişilerin hayatını insan yaşamına uygun hale getiren ve yaşam kalitesini artıran bir kavramdır. Doğumdan itibaren başlayan süreçte, sağlık ve yaşam koşulu gibi faktörleri insan için en uygun şekilde belirlemeye çalışır.

İçerisinde bulunduğumuz süreçte, sağlık kavramının ön plana çıkmasıyla hem dünyada hem de ülkemizde bu iki kavramdan yola çıkarak üretilen yatak teknolojilerinin önemi gitgide artış gösteriyor. Ancak, günümüzde üretilen ortopedik ve ergonomik yataklar tüketiciler tarafından sıklıkla karıştırılan kavramlar arasında yer alıyor.

Öyleyse, ortopedik ve ergonomik yatak tercih etmeden önce nelere dikkat edilmesi gerektiğine hep birlikte göz atalım.

Ortopedik Yatak, bel ve omurgaya sağladığı destek ile kas ve eklem ağrılarını azaltmaya yardımcı olur. Baş, boyun, omuz, bel, sırt ve kalça kıvrımları göz önünde bulundurularak insan fizyolojisine uygun olarak üretilen yataklar, özel yapısı sayesinde bireylerin kaliteli ve sağlıklı bir uyku deneyimi yaşamasına olanak sağlar.

Ergonomik Yatak, uyku sırasında vücut basıncının neden olduğu ağrıların ve kan dolaşımı bozukluklarının önüne geçerek kişinin kullanımına uygun ve rahat bir uyku iklimi sunar. Rahatlık kavramının ön plana çıktığı yataklar, oluşan basıncı azaltarak vücut sağlığını olumlu yönden etkiler.

Öncelikle, ortopedik yatakların sert olduğu düşüncesi tüketiciler tarafından sıklıkla yapılan yanlışlar arasında geliyor. Ortopedik yatak demek sert yatak anlamına gelmez. İnsan kas, kemik, iskelet sistemine ve insan fizyolojisine uygun olan yataklar ortopedik olarak tanımlanır.

Ergonomi ise, kullanıcısının hayatını kolaylaştıran, kullanım sırasında pek çok sorununa çözüm getiren yataklardır. Kişinin uyku sırasında yaşadığı kan dolaşımı problemi, terleme ve sık dönme gibi sorunlarının önüne geçer.

Bu özellikleri ile her ergonomik bir ürün aynı zamanda ortopediktir.

Size en uygun ortopedik ve ergonomik yataklar Yatak Uzmanı İşbir Yatak tarafından tasarlandı…

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir