Uykunun Kokusunu Alıyor Musunuz?

Tüm gün yoruldunuz ve deliksiz bir uyku için yatağınıza yattınız ancak ne gariptir ki ne kadar yorgun olsanız da vücudunuz uyku sinyalleri verse de yatakta dönüp duruyor ve bir türlü deliksiz bir uykuya dalamıyorsunuz. Yatağa yatmak ile uykuya dalmak arasındaki süre kimi zaman tüm günün koşturmasından daha yorucu olabiliyor. Uyku hastalıklarının ilk evrelerinden biri olan  ‘’yatakta dönüp durmak’’ evresini en kısa süreye indirmek ise ufak detaylarda gizli…

İşin sırrı ruhunuza sakinlik ve huzur katacak kokularda saklı. Sizi anlayan bir koku gece boyunca rahat bir uykunun tadına varmanızı sağlayabilir.

 

Lavanta

Şüphesiz ki lavanta, bu kokulardan en bilineni. Lavanta yalnızca kısa sürede uykuya dalmanıza yardımcı olmuyor, aynı zamanda deliksiz bir uykunun kapılarını aralıyor. Yatmadan önce lavanta jeli, yağı, tütsüsü ya da yastığınıza sıkacağınız kokusu ile algılarınızı rahatlatacaktır.

 

Roma Papatyası

Çayını da sıklıkla tükettiğimiz papatya rahatlamaya, sakinleşmeye ve gevşemeye yardımcı olarak dingin bir algıyı beraberinde getiriyor. Hafif çiçeksi aromasıyla sizleri başka diyarlara götürecek roma papatyası, kaygı hissini ortadan kaldırarak deliksiz bir uyku için gerekli olan tüm şartları sağlayacaktır.

Sandal Ağacı

Stres faktörlerini huzur dolu deneyimlere bırakan sandal ağacı, huzurlu uykuların vazgeçilmez kokuları arasında yer alıyor. Doğanın rahatlatıcı etkisini her solukta odanızda hissettiren sandal ağacı kokusu ya da yağı daha dinç uyanmanızda da etkili bir rol oynayacaktır.

Portakal Çiçeği

Pek çok parfümün içinde yer alan portakal çiçeği, rahatlamayı sağlayan en etkili kokulardan biri. Hafif ama etkili kokusuyla hipertansiyona da iyi geldiği bilinen portakal çiçeği ile huzur dolu bir uyku sizleri bekliyor.

Yasemin

Yasemin yalnızca uyumak için değil, uyanmak için de pek çok kişinin tercih ettiği kokuların başında geliyor. Öyle ki geceleri stresten kaynaklanan uyku bozukluklarına iyi gelen yasemin, sabahları ise dilediğiniz saatte uyanmanızı sağlıyor.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir