Kaliteli Bir Uyku İçin Doğru Yastık Seçin

Gün içerisinde pek çok stres faktörüyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu faktörler, vücudumuzu olumsuz yönde etkilerken çoğu zaman yeterli süre uyusak da dinç uyanamamaktan şikâyet etmemize neden oluyor. İşte bu noktada verimli bir uyku için yastık seçimimizin önemi devreye giriyor.

Hangi uyku pozisyonunda uyursak uyuyalım yatağımızı doğru yardımcılarla desteklememiz gerekiyor. İster yumuşak ister sert, ister alçak ister yüksek olsun yastığımızı kendi uyku pozisyonumuza ve vücudumuza göre seçmemiz bir hayli önem taşıyor.

Uzun süre masa başında çalışmak omurgaları gün boyunca belli bir noktaya sabitlendiği için boynun doğal kıvrımlarının zarar vererek ağrıların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu durumda boynun gece boyunca desteklenmesi gerekiyor. Siz de gün içerisinde uzun saatler masa başında çalışıyorsanız rahat bir uyku için boyun destekleyen yastıkları tercih edebilirsiniz.

Uyku stiliniz de hangi yastığı seçmeniz konusunda ipuçları veriyor. Yan yatarak uyuyanlardansanız omuz genişliğinize uygun yastıkları tercih etmeniz gerekiyor. Boyun ve omuz bölgesi arasındaki boşluğu doğru yastıkla doldurduğunuzda verimli bir uykunun kapıları aralanıyor. Omzunuzu ve boynunuzu dolduran sert yastıklar seçmeniz, gece boyunca vücudunuzu dinlendirerek zinde uyanmanıza yardımcı oluyor.

Sırt üstü uyuyanlardansanız doğru nefes almanızı sağlayarak boyun hizanızı en iyi şekilde ayarlayacak yastıklar, gece boyunca en iyi arkadaşınız olmaya aday olabilir.

Yüz üstü uyumaktan vazgeçmeyenlerdenseniz nefes almanızı engellemeyecek ince yastıklar, harika bir güne başlarken en büyük destekçiniz oluyor.

Sağlıklı uykular…

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir