SABAH ERKEN KALKMAK İMKANSIZ DEĞİL

Gün doğmadan yataklarından kalkan erkencileri biliyorsunuz fakat bu durum bazı insanlar için biyolojik ve psikolojik olarak kolay uyum sağlanan bir durum değildir. Sabah erken uyanmak için yapılacakları ikiye ayırmanız gerekiyor: uyku öncesi ve  uyku sonrası ritüelleri.
Uyku öncesinde yaptığınız ritüeller sabah erken uyanmanızın habercisidir. Uzmanlar telefon,bilgisayar ve tablet gibi elektronik eşyaların yaydığı ışıkların, uykuya daha zor dalmanızı ve daha kalitesiz bir uyku süreci yaşamanıza neden olduğunu söylüyorlar bu nedenle gece yatmadan en az yarım saat önce elektronik eşyalarınıza veda etmeniz gerekiyor. Uykuya dalmanızı geciktiren bir başka neden ise gece yediğiniz atıştırmalıklardır.Gece yenilen yemekler uykuya dalmanızı geciktirirken aynı zamanda midenin dolu olması nedeniyle rahatsız bir uyku deneyimi yaşamanıza neden oluyor. Kafein içerikli içecekler de uykuya dalmanızı zorlaştıracak nedenler arasındadır dolayısıyla uyumadan en az 6 saat öncesinde kahve, çay gibi içecekleri içmeyi bırakmalısınız.
 Uyku öncesi ritüellerini gerçekleştirdiniz ve erken uyanmaya bir adım yaklaştınız ama tabii ki sabah ritüelleri de erken uyanmak için bir o kadar önemlidir. İlk olarak güneş ışığının içeri girmesine izin verin. Güneş ışığı uyanmanız gerektiğinde bedeninizi harekete geçirir. Işık, sizin için bir alarmdır ve beyninize uyanmanız ve kalkmanız gerektiğini söyler. Daha sonra uyanır uyanmaz taze bir başlangıç için bir bardak su içmeyi ihmal etmeyin çünkü gece uyku sırasında nefes alıp verirken vücudumuz yavaş da olsa su kaybeder ve susuzluk, odaklanma zorluğu ve miskinliğe neden olur. Sabah beyninizi uyandırdınız ancak vücudunuz hala uykudadır. Vücudunuz uyandırmak için küçük egzersizler yapmak vücudunuzun uyanmasını ve güne daha dinç bir şekilde başlamanızı sağlar. Tüm bu ritüelleri gerçekleştirdiniz ve hala dinç bir şekilde uyanamıyorsanız sorun siz de değil yatağınız ve yastığınızdadır. Kaliteli bir uyku deneyimi için Kendinize uygun bir yastık ve yatak kullanmalısınız. Boyun ve migren konusunda sıkıntılarınız var ise ortopedik yatak ve yastık kullanmayı tercih etmelisiniz.
İyi Uykular,dinç başlangıçlar.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir