Yatak Seçimini Şansa Bırakmayın, Vücudunuzun Fizyolojisine Göre Belirleyin!

Sağlıklı bir uyku için yatak seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de yatağın vücudun fizyolojisine olan uyumudur. Vücudun fizyolojisine uygun olmayan bir yatak kişilerin gün içerisindeki yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor.

Yatak seçimi yaparken önemli pek çok kritere dikkat etmek gerekiyor. Bu kriterlerin başında ise, boy ve vücut ağırlığına göre yatak seçimi geliyor. Peki, yatak seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli gelin hep birlikte bakalım…

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru yatak seçimi, yatağın özellikleri kadar kişilerin ihtiyaçları ve fizyolojik özellikleri ile de doğrudan bağlantılıdır. Vücut ağırlığınıza ve boyunuza göre yapılacak en uygun yatak tercihi, kişinin gece boyunca rahat, dinlendirici, konforlu bir uyku uyumasına zemin hazırlar.

Yapılan bazı araştırmalarda uzmanlar; yatak alınırken kişilerin fiziksel özelliklerine uygunluğun göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtiyor. Bu noktada, boy ve kilonun baz alındığı vücut kitle endeksinin hesaplanması da kişilerin doğru yatağı seçmesinde önemli bir kriter olacaktır.

Fazla Kilo, Uyku Problemi Gibi Pek Çok Sağlık Sorunu İçin Risk Faktörü Oluşturabiliyor.

Kiloyla birlikte tüm bu noktaların göz önünde bulundurulması da yanlış yatak tercihi yapılması riskini en aza indirecektir.

İyi ve kaliteli bir uyku için vücudun ve omurgaların da desteklenmesi gerekiyor.

Kişilerin boy oranları, yatağın vücudu hangi noktalardan desteklemesi gerektiği gibi önemli kriterleri beraberinde getiriyor.

Uyku esnasında, yatış pozisyonunuzla da doğru orantılı olarak bel ve boyun bölgelerinin desteklenmesi gerekiyor. Bu nedenle, boy kriteri de uyku kalitesi açısından önemli unsurlardan birisi arasında geliyor.

yatak seçimi

Bedeninize En Uygun Yatağı Seçmek İşbir Discover İle Artık Çok Kolay…

Doğru yatağı bulmak için İşbir Yatak tarafından geliştirilen İşbir Discover teknolojisi, özel algoritması sayesinde vücut şeklinize, yaşınıza, boyunuza, kilonuza, yatış şeklinize ve daha pek çok kritere göre doğru yatağı bulmanıza yardımcı olur. Size de sadece kaliteli bir uyku deneyimi yaşamak kalır.
İşbir Discover teknolojisinin sizlere önereceği yatak modellerini yalnızca tek tık’la öğrenin!
https://discover.isbiryatak.com/

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir