Bayram Sofraları Uykunuzun Kalitesini Etkilemesin!

Sevdiklerimiz ve ailemizle bir araya geldiğimiz en keyifli anların yaratıcısı olan bayram sofraları, Kurban Bayramı’nda hepimizin çok sevdiği et yemekleriyle daha da şenlenecek. Bu sofraların baş tacı olan kavurma ve tandır gibi ağır ve hazmı zor yemeklere hiçbirimiz “Hayır” diyemeyeceğiz. Ancak mide ve sindirim sisteminizde yaşanabilecek sorunlara karşı önleminizi alırsanız, bayram süresince sağlığınızın da, uykunuzun da keyfi gayet yerinde olabilir. İşte damağımızda tarifsiz izler bırakan bu ağır yiyecekleri tüketirken yapmanız gerekenler:

• Küçük porsiyonlarla yetinmeye çalışın. Sofradaki her şeyin tadına bakarak da doyabileceğinizi unutmayın!
• Et tüketiminde aşırıya kaçmayın. Günlük et tüketiminin 150 gramı aşmamasına dikkat edin.
• Et yemeklerinin yanında pilav, makarna gibi karbonhidrat içeren yemekler yerine salata çeşitleri tüketin.
• Geç saatlerde tüketilen ağır yemekler, sindirim sisteminizi yorar, hazımsızlık ve şişkinlik yaratarak, uykusuzluk sorununa yol açar. Kurban Bayramı’nda değişen yemek düzeninin uykunuzu etkilemesini istemiyorsanız, bu yiyecekleri öğlen tüketin.
• Bayramla özdeşleştirilen baklava gibi aşırı şerbetli tatlıları sadece 1 porsiyonla sınırlayın ve öğle saatlerinde tüketmeye çalışın.
• Etin yanında gazlı içecekler, alkol, meyve suyu gibi reflüyü tetikleyen, kan şekerini yükselten, hazımsızlık ve şişkinlik yaratan içecekler yerine su ve ayran tercih edin.
• Ziyaretler sırasında aşırı çay ve kahve tüketimine dikkat edin. Bu içeceklerin uykusuzluğu tetiklediğini unutmayın. Bolca su tüketmeyi ihmal etmeyin.
• Yatmadan önce 40- 45 dakika hafif tempolu yürüyüş yaparak sindirim sisteminizi rahatlatın.
Soyanın hazımsızlık giderici, sakinleştirici ve zihin yorgunluklarını ortadan kaldırma gibi bilinen tüm etkilerini uykularınızla buluşturan Nature ve Nature Massage yataklar ödüllü tasarımıyla uyku deneyimini benzersiz bir boyuta taşıyor.

Ürün hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilirsiniz.
https://www.isbiryatak.com/urunler/yataklar/nature-massage/
https://www.isbiryatak.com/urunler/yataklar/nature/

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir