Bebeğiniz Artık Kendi Kendine Uyuyabilir

İyi bir uyku, fiziksel ve ruhsal sağlığımız için yaşamımızdan en büyük payı alıyor. Yeni doğan bebeklerin anne karnındaki güvenli ortamdan çıkıp, dünyaya gelmelerinden sonraki süreç ise hem anne hem de bebekler için uzun soluklu uykusuzluk dönemlerine neden olabiliyor.

Yapılan araştırmalar, yeni doğan annelerinin, bebeklerinin 1 yaşına gelene kadar yılda ortalama 400 ile 750 saat daha az uyuduğunu ortaya koyuyor. Gece boyunca zamansız ağlamalarla uyanan ya da gece uykusuna dalamayan bebekler, anneler açısından bu süreci çok zorlaştırıyor. Bilim adamları tarafından geliştirilen farklı yöntemler ise sürecin zorluk derecesini en aza indiriyor. Bunlardan biri, Hardvard’lı çocuk doktoru Richard Ferber’in geliştirdiği Ferber Yöntemi.

Bilim otoritelerince doğruluğu kabul edilen bu yöntem, bebeklerin düzenli uyku alışkanlığı edinmelerine yardımcı olarak kendi kendilerine uykuya dalmalarını kolaylaştırıyor. 4 aylıktan büyük bebekler üzerinde uygulanan bu yöntemi kullanarak bebeğinizin rahatlıkla uykuya dalmasını sağlayabilir, onu düzenli bir uykunun kollarına bırakabilirsiniz!

• Bebeğiniz diş çıkarma dönemindeyse ya da herhangi bir hastalığı varsa yöntemi uygulamayı erteleyin.
• Önce bebeğinizi ninni söyleyerek ya da masaj yaparak uykuya hazırlayın.
• Bebeğinizi mutlaka kendi yatağında yatırın. Sarılıp öpün ve “İyi geceler” diyerek odadan çıkın.
• Odadan çıktığınızda ağlarsa 2-3 dakika bekledikten sonra yanına gidin ve onu kucağınıza almak yerine sevgi dolu sözcükler kullanarak onunla konuşun. Asla ten teması kurmayın. Ağlamaya devam etse bile odada sadece 2-3 dakika kalın ve yine çıkın.
• Bu yöntemi bebeğinizin ısrarlı ağlamalarına karşı, odanın dışında geçirdiğiniz zamanı artırarak yılmadan tekrarlayın. Bir süre sonra ağlayarak geçen süreler azalmaya başlayacak, çok geçmeden de bebeğiniz kendi başına uyumaya alışacaktır.
• Bebeğinizin çok ağlaması sizi yıldırmasın. Dr. Ferber’a göre; gün içinde yeterince ilgi ve sevgi gören bebeğiniz, bu yöntemden kalıcı bir psikolojik zarar görmeyecektir.
• Bebeğinizin gelişimine sağlıklı ve konforlu bir uyku desteği sunan doğru bir yatak seçin. Quallofil Allerban bebek yatağı, Kardelen Baby gibi gelişim çağındaki bebeklerin ve çocukların fizyolojisine uygun yataklar ile bebeğinizi gönül rahatlığıyla güvenli bir uykunun kollarına bırakabilirsiniz! Ürünler hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilirsiniz.

http://www.isbiryatak.com/urunlerimiz/bebek-urunleri/

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir