Uykudan önce acıkanlara

Uyumadan önce kahve içmenin uykumuz için pek de hayırlı olmadığını biliyoruz. Yatağa gitmeden önce yemek yemenin de. Peki bazı yiyeceklerin sağlıklı bir uyku için diğerlerinden daha zararlı olduğunu biliyor musunuz? İyi bir uyku için neleri yememeye dikkat edelim, bir şey yiyeceksek neleri tercih edelim?

Bunlardan kaçının!

Patates kızartması ve cips: İki saat önce yeseniz bile, her türlü kızartma ve cips uyku düzeninin ciddi bir şekilde bozulmasına neden oluyor.

Bazı sebzeler: Havuç, karnabahar ve brokoli yararlı yiyecekler olup doygunluk hissi verse de, hazımları çok uzun sürdüğü için yatağa gittiğinizde midenize uzun rahatsızlık verebiliyor.

Sosis ve sucuk: İşlenmiş etlerde yüksek dozda tiramin bulunuyor, bu da beynimizin uyarılmasına neden oluyor.

Çikolata: Bazı çikolatalarda aşağı yukarı Red Bull ile aynı miktarda kafein bulunduğunu biliyor musunuz? Genel kural olarak, bir çikolata ne kadar koyuysa içinde de o kadar uyarıcı bulunuyor.

Dondurma ve gofret: Bu ikisi de ciddi bir şekilde iyi bir uykunun büyük düşmanı. Uykudan önce yendiğinde, gece boyunca kabuslar görülmesine neden oluyor.

 

Gece beslenmesi için birkaç öneri

Muz: Uyku düzeninizi kurtaracak bu meyve, içindeki tritofan sayesinde uyumanızı kolaylaştırıyor. İçindeki magnezyum ve potasyum da hediyesi.

Ceviz ve badem: Bu ikili vücdunuzun melatonin salgılamasını sağlayıp, uyku döngünüzü düzenli bir hale dönüştürüyor.

Yağsız patlamış mısır: Cips yerine tercih edebileceğiniz patlamış mısır, hem doygunluk hissi veriyor hem de çok çabuk hazmediliyor.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir