Rüyamızı Nasıl Daha Kolay Hatırlayabiliriz?

Bazen rüyamızın o kadar etkisinde uyanırız ki, “ne görmüştüm, keşke yeniden hatırlasam” diye düşünürüz. Bunun için bazı yöntemlerin olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar;

  • Akşamları yatağa gittiğiniz zaman; uykuya dalmadan önce kendinize rüyalarınızı hatırlayacağınızı söylemeniz olabilir. Rüyalarınıza önem verdiğinizde unutma ihtimaliniz daha da azalır.
  • Bunun yanı sıra yatağın başucunda hemen yazmak için kalem kâğıt bulundurursanız eğer uyandığınız zaman rüyanızdan anımsadığınız nesne veya kişileri yazarak aklınızda tutabilir ve geriye doğru hatırlamak istediğinizde hafızanızda bunu yeniden canlandırabilmeniz mümkün olacaktır.
  • Sık uyanmak rüyaları hatırlama olasılığını artırır: Uyumadan önce iki bardak su içtiğinizde, gece sizi tuvalet için uyandıracaktır ve uyandığınızda kaldığınız rüyayı hatırlamanız daha net olacaktır.
  • Daha zor bir yöntem olan REM yani; uyku başlangıcından her bir buçuk saat sonunda alarmı çaldırmakta rüyaları hatırlamanın başka bir yoludur. Uyanmadan önce gördüğünüz rüyayı uyanma durumunda hatırlama olasılığınız daha çok artacaktır.

Güzel Rüyalar Dileriz.

 

 

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir